Undvik grått hår

Melaniq grått hår före och efter

Jag har minskat de gråa håren och förhindrat nya gråa hår med 
Melaniq-kosttillskott*. Ungefär ett halvår tog det innan man märkte att det inte längre växte ut nya gråa hårstrån. 

Innehåll på denna sida:


Hårpigmentering inifrån - Melaniq

Melaniq before and after
Effektiverad pigmentering
i nyutväxten i mitt hår
Man tar Melaniq* som kapslar via munnen. Det kombinerar ämnen som förhindrar att håret blir grått med ämnen som stärker håret.

Produkten är utvecklad av forskare vid University of Oxford. Den skiljer sig från andra hårpigmenteringsprodukter på så sätt, att den förhindrar hårets hela åldrandeprocess. Dess sammansättning baserar sig helt på vetenskap -  idag finns det en stor mängd vetenskaplig forskning om hårets åldrande och om hur man hindrar håret från att bli grått.

Längst ner på denna sida hittar du närmare info om Melaniqs olika ingredienser och deras verkningsområden. 


Hårets åldrandeprocess

När man blir äldre, blir cellproduktionen långsammare, och förmågan att uppta näring försämras. Detta gäller också håret. Väldigt logiskt, egentligen.

Pga. denna näringsbrist försvagas melaninproduktionen och håret blir grått. Håren förlorar också sin fukt och smidighet, och håret är torrt och styvt. Hela "hår-identiteten" ändrar.

Denna helhetsaspekt i hårets åldrande har varit utgångspunkten för Oxford Biolabs vid utvecklandet av Melaniq, så det inverkar mångsidigt förutom på hårets pigmentering också på hela hårkvalitén - båda lika viktiga komponenter i hårets åldrandeprocess.
Till början av sidan

Mina Melaniq erfarenheter

Melaniq before and after
Ögonbrynens nyans före och efter Melaniq
Jag började mitt eget test med att helt lämna bort färgandet, och med att beställa ett tre månaders Melaniq-paket*Jag tog tre kapslar om dagen i enlighet med instruktionerna, och började vänta på resultat. Det gick ett par månader, och jag hann redan börja tänka att det här var det ingen nytta med, och att jag inte kommer att fortsätta beställningen efter de tre månaderna.
Men sen märkte jag ett överraskande resultat som jag inte alls hade förväntat mig. 

En irriterande grej är ju nämligen det, att håren blir gråa också på andra ställen på kroppen än enbart huvudet. Eller de blir kanske inte gråa direkt, men färgen bleknar till en obestämbar landsvägsfärg: ögonbrynen, ögonfransarna - och till och med
könshåren! Och efter ungefär två månaders Melaniq-kur märkte jag alltså en förbättring i färgen på dessa hår! 
Så jag fortsatte att äta kapslarna.
Kanske det faktum, att dessa hår inte direkt blir gråa, utan bara bleknar i färg, är orsaken till att den pigmenterande effekten av Melaniq med tiden har blivit så markant märkbar för deras del.

Följande observation var en mild förändring i nyansen på de existerande gråa håren på huvudet. På de värsta områdena, främst vid tinningarna, hade nyansen på vissa gråa hår varit silvergrå, nästan vit. Nu mörknade nyansen en aning, mot det ljusbruna hållet och med ett litet stänk av koppar.

Efter det första halvårets Melaniq-använding har det inte har växt ut nya gråa hår alls, så också den förebyggande effekten har varit god.

Melaniq rabattkod

I fallet Oxford Biolabs har jag varit så djärv att jag vågat be om en rabattkod att lägga ut här i bloggen. Till min glädje fick jag den också beviljad, så om man själv beställer Melaniq* så löns det att utnyttja den. Rabattkoden är Melaniq15 och den ger 15 % rabatt på den första beställningen.


Hur fungerar Melaniq?

Vitamiineillä eroon harmaista hiuksistaProduktionen av hårets färgpigment, melanin, är beroende av ett enzym som heter tyrosin. Tyrosinets aktivitet är beroende av koppar. Det verksamma ämnet i Melaniq-kapslarna* är en optimal sammansättning av koppar och L-tyrosin.

Det som gör Melaniq så unikt jämfört med andra hårpigmenteringsprodukter, är den vetenskapligt utforskade optimala sammansättningen av vitaminer och mineraler kombinerad med naturliga antioxidanter och ingredienser från växtriket.

Melaniq innehåller

 • Tyrosin: ett enzym som behövs i processen med att bilda melanin, dvs. hårets färgpigment.
 • Koppar: en mineral som ingår i tyrosin, och som är nödvändig för melaninsyntesen. Kopparbrist gör att tyrosinets aktivitet minskar, vilket orsakar att melaninproduktionen avtar och håret blir grått.
 • Biotin, eller B7-vitamin: befrämjar hårväxten och hjälper håret att hållas starkt. Förhindrar håravfall. Förhindrar att håret blir grått,
 • Folsyra, eller B9-vitamin: förhindrar uppkomsten av gråa hår, gör håret tjockare och glansigare. Fuktar håret.
 • B12-vitamin: Deltar i hårets återpigmentering och hjälper till att bevara den ursprungliga färgen. Hjälper till att transportera syre och näring till hårbottnen, vilket befrämjar hårtillväxten.
 • D-vitamin: förhindrar håravfall och hårskador.
 • C-vitamin: är viktig för bildandet av kollagen, dvs. hårets byggämne. Det befrämjar också kroppens järnupptagning, som i sin tur inverkar på hårväxten. När håren blir gråa, försämras också deras förmåga att motstå oxidativ stress (en försurningsprocess som förhindrar hårväxten). Detta förhindras av C-vitamin (en antioxidant), som är tillsatt i Melaniq.Eftersom kollagen också fungerar som kroppens eget byggnadsmaterial och är viktigt för många av kroppens funktioner, har jag själv dessutom säkerställt kroppens kollagenproduktion med ett separat kollagen-hyaluron -preparat.
 • Grönt te: innehåller epigallocatechin-3-gallate, som är en naturlig antioxidant och skyddar från antioxidativa skador. 
 • Bark från japanskt pagodaträd: innehåller guercetin, som förhindrar håravfall. Är också antioxidant som skyddar från oxidativa skador.
 • Tomat: innehåller lycopene, som befrämjar blodcirkulationen i hårbottnen, vilken är viktig för att förhindra håravfall. Skyddar från UV-strålning, befrämjar kollagenproduktionen.
 • Brun havsalg Ascophyllum nodosum: Intensifierar hårcellernas metabolism och produktionen av hårpigment. Fuktar håret och gör det mjukt, samt gör håret glansigt och fylligt.
 • Eftersom Melaniq-kapslarna inverkar på produktionen av melanin (kroppens färgpigment), förbättrar de också hudfärgen. Melaniq-kapslarna och microneedling varje vecka har visat sig vara en grymt bra kombination för mig. Melanin skyddar mot uv-strålning, vilket förstås också är en bra grej.

- Länkar märkta med stjärna (*) är adlänkar -

4 kommentarer :

 1. Hej när skrevs inlägget?:-)

  Tänkte mest hur aktuell informationen är :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, still going strong :) Använder fortfarande Melaniq, och är supernöjd. Har inte färgat håret på snart två år.

   Radera
 2. Hej! Skulle du säga att det är kapslarna som är vinnaren eller planturprodukterna? Det senare verkar ju ändå vara en mildare form av färgning? Med vänlig hälsning, Agnes

  SvaraRadera
 3. Hej! Melaniq-kapslarna absolut! Det är tack vare dem som det inte kommmer nya gråa. Plantur är precis som du säger en mildare form av färgning, som jag använder för att kamouflera de envisa grå håren i tinningarna. Hälsningar, Sanna

  SvaraRadera- Innehåller adlänkar -Min sajt innehåller affiliatelänkar som är märkta med stjärna (*). Min princip är ärlighet. Jag sätter inga sådana produkter på min blogg som jag inte själv kan skriva under på. Jag har inte fått ett enda erbjudande om kommersiellt samarbete från någon (åtminstone inte ännu). Så jag gör helt enkelt så, att när jag hittar en bra produkt som jag vill rekommendera till andra, sätter jag in den i min blogg, oberoende av om den ingår i ett affiliateprogram eller ej. Alla länkar är alltså inte affiliatelänkar, utan en stor del är bara information som jag vill dela med mig av. Den primära avsikten med min blogg är att upplysa mänskor om sånt som det är svårt att hitta praktisk och konkret information om.
Korukauppa Savanni.com